søndag 25. oktober 2009

Spanske kjøttboller


Hva med å servere dine venner  noe godt en kveld!

Her kommer oppskrift på hjemmelagde  spanskekjøttboller med tomatsaus

Anbefales på det stekeste





1kg kjøtt /karbonadedeig

4egg

4sspeanøttsmør(kan sløyfes)

4pressede hvitløksbåter

4ts malt koriander

4ts malt spisskummeri

2ts salt

 elt alle ingrediensene og form til 24 store boller. olivenojle til bruning

 tomatsaus:

4 ss brunt sukker

2 bokser hakkede tomater

4 sjalottløk

2ss revet frisk ingerfær

saft av 4 lime

2 ts sambal oelek

2ts malt muskatblomme

2-4 del vann + buljongtrening 

salt etter smak

Gjør: smelt sukker i en gryte tilsett sjalottløk,ingerfær, deretter tomatene og resten av krydder

 tilsett 2 dl vann +buljong  kok opp og tilsett salt etter smak. la sausen koke i 20min.  spe på med vann hvis nødvendig.

legg kjøttbollene i sausen og la de trekke 10-15 min.

serveres med ris/salat og brød

lykke til

0 kommentarer: